Twan

Leesvoer

In Leesvoer link ik naar door mijzelf geconsumeerd (vakgerelateerd) leesvoer, voorzien van publicatiedatum en een korte samenvatting.


4 augustus 2023

Josepha Haden - I stopped sharing things with my teams and it’s the best decision I ever made

Een wat ouder stuk vanuit het perspectief van een leidinggevende. Josepha Haden is een van de mensen bij Automattic die de geboden vergoeding bij vertrek heeft aangenomen bij het hele debacle tussen Automattic (of moet ik zeggen: Matt Mullenweg) en WP Engine.

Eigenlijk is haar blogpost een pleidooi voor helder communiceren door leidinggevenden. Met name bij het doorsturen van informatie, bijvoorbeeld in de vorm van e-mails. Als je wat doorstuurt, geef dan context en leg uit waarom je het doorstuurt. Het kan zo simpel zijn.


19 september 2024

31 oktober lancering website Tilburg WO2 op de kaart

Belangrijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog in Tilburg worden op een nieuwe site geprojecteerd bovenop Google Maps. Het resultaat van al dat werk wordt op 31 oktober gepresenteerd.


29 september 2024

Joan Westenberg - Remote Work Was Meant to Reshape the Political and Social Landscape. What Happened?

Terug naar kantoor een kwestie van 'dan weet ik waar je bent'? Dan komt het er dus neer op dat leidinggevenden in dit geval denken meer 'in control' te zijn als ze letterlijk zicht op je hebben. Presence == Productivity? Wat zegt dat over de kwaliteit van leidinggeven? Wat zegt dat over wat als belangrijk wordt gezien? Is het het werk zelf, wat je oplevert? Dat je goed samenwerkt? Of dat je deel uitmaakt van de club en acte de présence geeft?


30 september 2024

Compleet LLTB-fotoarchief gedocumenteerd en beschreven door Peter de Vreede (SHCL) -

Een fikse klus: de volledige fotocollectie van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond is gedocumenteerd en beschreven door Peter de Vreede, vrijwilliger bij het Sociaal Historisch Centrum Limburg.